Sauerbier Modelbouw
Vlakestraat 25
4301 XH Zierikzee
Nederland
Telefoon: 0031 (0) 111- 414146
Email: Sauerbier@hetnet.nl

 

In Memoriam
Rob Sauerbier

Rob Sauerbier

 

Geschiedenis

Sauerbier Modelbouw ontstond in 1986. Er was veel vraag naar Modelbouw Spullen, vooral materiaal was een probleem. Zelf ook aan het bouwen aan een locomotief, dus had hetzelfde probleem en zo kwam het dat er op zoek werd gegaan naar materiaal, bouwtjes & moertjes en met de 1e spullen in het VW golfje naar een tentoonstelling. De was o.a. in het Autotron te Drunen en in de Jaarbeurs Techniek in Vrije Tijd te Utrecht.

Al snel bleek dat de modelbouwers ons wel wisten te vinden en de verschillende vragen stormden op ons af ! Hierbij kwam nog dat het inmiddels niet meer in de auto paste en kwam er dus een aanhanger bij.

De 1e modelbouw clubs die we bezochten waren o.a. Stoomgroep West Zuiderpark, Rotterdam, Waalhaven, Neptunus en Flakkee.

Zo groeide “Multi-Model” toen de tijd uit, via een Renault Master busje naar de vrachtwagen van nu. Onze Renault Midliner (met dubbele cabine) naar wat het nu is.

In de jaren is er natuurlijk ook een catalogus geweest die met de jaren dikker, netter & overzichtelijker is geworden. Met bijlages & hulpmiddelen voor de modelbouwers proberen wij natuurlijk ook iedereen van dienst te zijn, vooral op het gebied van materialen, gereedschappen, boutjes & moeren en de nodige aanverwante benodigdheden.

Het seizoen van 2012 zijn we gestart met een nieuw vervoersmiddel. Onze Renault Midliner was aardig toe aan zijn pensioen en daarom hebben we in het najaar een Renault Midlum van 2007 gekocht!

Na heel wat uurtjes klussen kon hij voor het eerst mee op pad, Loon op Zand 2012 had de primeur!

In april 2012 kwam er een onverwachte wending binnen Sauerbier Modelbouw, plotseling werd Rob ziek, kwam al vrij snel in het ziekenhuis en binnen een paar dagen op de IC. Hij was al zo ziek dat verder behandelen helaas onmogelijk was geworden. Voor ons de moeilijkste dagen in ons leven, maar mede door de mooie reacties uit de modelbouw wereld, die met ons redelijk “in shock” waren, hebben we dit grote verlies kunnen dragen. We hebben aan het bed gestaan en hebben besloten om door te gaan met zijn bedrijfje, we hopen dat hij dit nog gehoord heeft. Hoe moeilijk het soms ook is, het geeft ons ook veel mooie momenten om voor hem bezig te zijn.

In het jaar vol moeilijke momenten hebben we met zijn allen hard doorgeknokt om alle puntjes weer op de i te krijgen, alle updates op de website zijn een mooi resultaat!